Recent Post

Friday, September 23, 2016

Beg Pakaian Tercicir : Rozita Che Wan Luah Rasa Bengang Dengan MAS Di Instagram

Kesian pula kami melihat beberapa ujian yang ditempuhi oleh Rozita Che Wan pada tahun ini.Sebelum ini kereta Toyota Vellfire miliknya dicuri, semalam pula hasrat Che Ta untuk menghadiri sebuah majlis makan malam di Kota Kinabalu, Sabah terbantut dan terpaksa dibatalkan pada saat akhir kerana beg yang berisi pakaian untuk majlis makan malam tersebut tercicir di Lapangan Terbang KLIA.

Tidak dapat menahan rasa bengangnya lagi, Che Ta menerusi akaun Instagramnya memuat naik sebuah video yang meluahkan rasa kecewanya terhadap pengurusan pihak MAS.

Berikut adalah video yang dimuat naik oleh Che Ta :-

Ada yang bersimpati dengan nasib yang menimpa Che Ta, namun masih ada sesetengah netizen yang mengecam beliau.

Mereka berpendapat, tiada gunanya untuk Che Ta viralkan perkara berkenaan di media sosial dan lebih elok untuk membuat aduan di saluran yang betul.

Malah, ada yang berkata ia masalah kecil buat Che Ta kerana beliau boleh sahaja membeli pakaian lain.

Walaubagaimanapun, masih ada yang menyokong tindakan Che Ta itu. Dengan video berkenaan ia mungkin akan "membuka" lagi mata pihak pengurusan MAS agar tidak cuai di masa hadapan.

Kalau kita berada di tempat Che Ta, tentu kita juga akan sakit hati bukan? Tidak salah Che Ta merasa kecewa begitu. Dalam keadaan kelam kabut mencari beg yang hilang, kadang-kadang kita tidak mampu untuk berfikir dengan baik dan membuat aduan di saluran yang betul. Mungkin juga ada benda berharga lain didalam beg berkenaan, siapa yang tahu bukan?

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.
Read more ...

Tiada elemen luar biasa kapal Malaysia bawa baja kena tahan di Pulau Bali - Kosmo!

Tiada elemen luar biasa kapal Malaysia bawa baja kena tahan di Pulau Bali

23/09/2016 12:26pm

Oleh JUNHAIRI ALYASA

PUTRAJAYA - Tiada sebarang elemen yang luar biasa berkaitan penahanan sebuah kapal dari Malaysia yang membawa 30 tan baja ammonium nitrat di kawasan perairan Pulau Bali oleh pihak berkuasa Indonesia semalam.

Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar berkata, semua pihak diminta tidak membawa sebarang andaian negatif berkenaan kes tersebut sehingga pihak polis mendapat maklumat lanjut daripada pihak berkuasa Indonesia.

"Tiada yang pelik dengan kapal yang membawa baja yang banyak di seluruh dunia dan tiada siapa peduli tetapi jika ia adalah untuk kegunaan pengganas bukan begitu caranya," katanya pada sidang akhbar selepas merasmikan 1Aman Week di Pusat Konvensyen Antrabangsa Putrajaya di sini hari ini.

Pihak kastam dan polis Indonesia kini menyoal siasat kru kapal terbabit dan menyiasat sama ada bahan kimia itu mempunyai kaitan dengan rangkaian pengganas dan bertujuan untuk menghasilkan bom.

Selain itu, pihak berkuasa juga sedang menyiasat sama ada bahan kimia itu dalam perjalanan ke pulau Sulawesi, timur Indonesia iaitu satu wilayah yang terkenal dengan keganasan militan. K! ONLINE

Read more ...

Tonton Video Muzik Single Terbaru Anuar Zain – ANDAINYA TAKDIR

Video Muzik Single Terbaru Anuar Zain – ANDAINYA TAKDIR Dah Boleh DiTonton kat Youtube. jalan cerita sesuai dengan lirik lagu ini. apabila manusia sudah lupa asal usul, buang keluarga lupa sanak saudara, tinggalkan desa, demi menikmati keindahan pelangi kota yang sementara. Sedih!

Tak Pernah Lagi Anuar Zain Berlakon Jadi suami dan nelayan. Walau Jadi Nelayan Selekeh & Serabai Pun Tetap Hensem… acaner tu deeekkk. Ada Kesinambungan dalam Video Klip Ini Akan Bersambung dalam lagu yang lain.

Ada Yang Basah Pipi Tak Nonton Video Klip Ini?

Muzik video ini turut dilakonkan oleh pelakon Sharifah Sakinah yang memegang watak sebagai isteri kepada Anuar Zain.

Nak jumpa dan bergambar dengan Anuar Zain, jangan lupa sessi Meet & Greet Bersama Anuar Zain di cawagan Pasaraya Mydin berhampiran anda nanti.

Related

Komen via Facebook

Komen

— 164 Bacaan
Read more ...

Selepas Hampir Setahun Mendiamkan Diri, #MYCYBERSALE Datang Lagi Untuk Gembirakan Kaki Gadjet, Fesyen & Travel

Kuala Lumpur, 22 Sep - Selepas berjaya dijalankan pada 2015 dengan gilang-gemilang, #MYCYBERSALE akan kembali lagi menemui orang ramai pada tahun ini bermula dari 26 September hingga 30 September ini untuk membawa lebih banyak tawaran dan diskaun hebat.

Bagi yang belum tahu, #MYCYBERSALE merupakan satu acara online anjuran Malaysia Digital Economy Corporation (MDEC) dengan sokongan dari Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi Dan Kepenggunaan (KPDNKK), CyberSecurityMalaysia dan SME Corp. Apa yang menarik tentang acara ini adalah kesemua proses pembelian berlaku di atas talian.

Dengan kata lain, sesiapa sahaja boleh berbelanja di #MYCYBERSALE, asalkan mempunyai akses internet dan telefon pintar atau komputer. Apa yang menarik dalam #MYCYBERSALE  2016?

Seperti biasa, #MYCYBERSALE akan menawarkan pelbagai produk dengan diskaun-diskaun istimewa sehingga 90% potongan harga dan orang ramai boleh menjangkakan tawaran hebat dari Lazada, 11street, Zalora, Agoda, Qoo10, dan banyak lagi.

Apa yang membezakan #MYCYBERSALE tahun ini adalah pada temanya yang mensasarkan golongan yang sukakan gadjet, travel dan juga fesyen. Selain itu, jumlah peniaga yang turut serta juga meningkat kepada 10,000.

Untuk kaki travel pula, ini adalah peluang terbaik untuk merancang pengembaraan dengan bajet yang murah kerana empat syarikat penerbangan besar ; iaitu MAS, AirAsia, Firefly dan Malindo Holidays; akan turut menawarkan pelbagai diskaun untuk produk-produk mereka. Bagaimana untuk berbelanja di #MYCYBERSALE 2016? Sesiapa sahaja layak untuk berbelanja di #MYCYBERSALE 2016. Apa yang diperlukan cuma telefon pintar atau komputer yang mempunyai akses internet.

#MYCYBERSALE akan dibuka pada 2 6 September ini dan bermula dari tarikh itu, mereka yang ingin berbelanja bolehlah melayari www.mycybersale.my sebelum acara itu tamat pada 30 September ini.

Mahukan tawaran ekslusif? Follow akaun LINE #MYCYBERSALE

Bagi yang tidak genap dengan tawaran diskaun yang diberikan oleh peniaga, bolehlah mengikuti akaun LINE #MYCYBERSALE untuk tawaran ekslusif pengguna LINE sahaja.

Layari laman www.mycybersale.my bermula 26 September ini dan siap siagakan jari-jari anda untuk click, slide & tap bagi mendapatkan  promosi-promosi terbaik.

Bermula dari sekarang, kumpul duit anda banyak-banyak dan berbelanjalah di #MYCYBERSALE untuk menjadi pengguna yang lebih bijak.

Read more ...

Mahdzir: Individu bercumbu dalam video bukan guru

Siasatan ke atas video, yang kononnya memaparkan sepasang guru bercumbu di sekolah seperti yang diviralkan di laman sosial, didapati tidak melibatkan golongan guru.

Video itu juga tidak melibatkan warga kerja mana-mana institusi di bawah Kementerian Pendidikan, kata menteri berkenaan Datuk Seri Mahdzir Khalid semalam.

Beliau berkata rakaman video itu dipercayai dibuat lapan tahun lepas di pejabat sebuah ladang di Segamat, Johor.

"Bagaimanapun kementerian akan terus menjalankan bagi mengenal pasti mereka yang terlibat dalam video itu," katanya dalam catatan terbaru dalam laman Facebook dan Twitter beliau.

- Bernama

Read more ...

Nur Darleen Dazeera ditemui selamat

KUALA LUMPUR: Nur Darleen Dazeera Azhar, pelajar Tingkatan Tiga Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Bandar Tun Hussein Onn, yang dilarikan dua lelaki bermotosikal, kira-kira jam 7 pagi tadi ditemui selamat.
Read more ...

Popular Posts

Berita Harian

Malaysia Kini

Mypotnews Links

Submit ExpressFree Webmaster Tools
Ping search engines.

Contact Form

Name

Email *

Message *