Recent Post

Friday, August 26, 2016

Nazim Othman Enggan Sahkan Berita Bakal Berkahwin Bulan Depan

Semalam, ada sumber mengatakan pasangan pelakon Nazim Othman dan Bella Dally bakal berkahwin pada 10 September depan di Kota Kinabalu, Sabah dan majlis bertandang pula akan diadakan di kediaman keluarga Nazim di Johor Bahru pada 17 September.

Berita berkenaan mencetuskan pelbagai soalan dan tanda tanya dikalangan peminat yang ingin mengetahui adakah benar Nazim akan bergelar suami pada tarikh berkenaan.

Nazim ketika dihubungi akhbar Harian Metro bagaimanapun enggan mengesahkan berita tersebut dan meminta diberikan sedikit ruang untuk mengumumkan tarikh perkahwinan mereka dalamm masa terdekat.

Insya-Allah saya akan kongsikan perkara ini dalam masa terdekat. Jika ada pihak yang sudah menerima kad jemputan perkahwinan saya sudah tentu tahu perkara ini.

Nazim turut menafikan majlis perkahwinan mereka mendapat tajaan penuh daripada beberapa pihak.

Apa-apa pun kami mengharapkan segala perancangan mereka berjalan dengan lancar.  Kalau sudah ada tarikh kongsikan sahaja, lagipun peminat hanya ingin mendoakan yang terbaik buat anda berdua. Betul tak?

Sumber Berita : Harian Metro

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.
Read more ...

Chegubard dipecat dari PKR... - AgendaDaily

Terakhir dikemaskini: 26 Ogos 2016 By WARTAWAN AGENDADAILY

Belum sempat buat laporan SPRM berkaitan isu status tanah Paya Wetland... Ayam sabung PKR yang juga bekas pemimpin pusat parti itu, Badrul Hisham Shaharin dipecat daripada PKR pagi Jumaat.

Beliau yang akhir-akhir ini membuat berbagai pendedahan dakwaan salahguna kuasa oleh Menteri Besar Selangor Datuk Seri Azmin Ali yang juga Timbalan Presiden PKR menerima surat pemecatan jam 10 pagi tadi.

Surat pemecatan yang bertarikh 26 Ogos, ditandatangani oleh Setiausaha Agung PKR Rafizi Ramli, mengesahkan pemecatan Badrul atau lebih dikenali sebagai Chegubard atas kesalahan menjejaskan imej dan memecahbelahkan parti dan seterusnya ingkar dengan arahan parti.

Menurut surat pemecatan, Chegubard dipecat selepas meneliti bukti dan laporan yang diserahkan kepada Lembaga Disiplin dan mesyuarat Jawatankuasa Disiplin bertarikh 4 Ogos 2016, yang telah membuat keputusan untuk memecat beliau daripada menjadi anggota parti sejajar dengan peruntukan dibawah Fasal 41.7 Perlembagaan parti.

Beliau turut diingatkan bahawa tidak benarkan menjalankan atau membuat apa-apa aktiviti atas nama parti atau membuat apa-apa kenyataan menggunakan nama parti.

Bagaimanapun, Chegubard yang juga pengasas pertubuhan Solidariti Anak Muda Malaysia (Samm) diberi tempoh 14 hari untuk mengemukakan rayuan kepada Majlis Pimpinan Pusat (MPP) untuk pertimbangan.

Dalam satu tindakan balas, Chegubard mengkritik keputusan pusat pimpinan yang memecatnya.

"Kena ingat saya duduk dalam kelambu bukan sekadar ruang tamu PKR... Dapat email pagi ini setelah semalam menolak pujukan terakhir... 3 petang ini SPRM Putrajaya," katanya dalam posting terbaharu di Facebook.

Untuk rekod, Chegubard tidak pernah sehaluan dengan Azmin, dimana pernah mendakwa timbalan presiden itu menggunakan nama partinya untuk kepentingan peribadi.

Terkini, Chegubard mendedahkan bahawa Azmin menyalahguna kuasa dalam isu penukaran status sebidang tanah di Paya Indah Wetlands.

Beliau juga akan menyerahkan segala bukti berkenaan isu tanah tersebut kepada SPRM, 3 petang Jumaat di PutraJaya.-26/8/2016

PERINGATAN: AgendaDaily tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Read more ...

Ulasan Penonton Filem KUBO & THE TWO STRINGS

Ramai berpendapat filem KUBO & THE TWO STRINGS sememangnya akan digemari oleh kanak-kanak. Namun, tidak kurang yang mengatakan filem ini akan digemari juga oleh orang dewasa. Apa-apapun jom kita baca dulu apa pendapat penonton.

So Kubo is the main character, a boy, caught in the fight between his parents and the people from the Moon Kingdom… His mother came from the Moon Kingdom and fell in love with a mortal man so the grandfather wants to teach her a lesson by going after Kubo…

The father sacrificed himself so that both the mother and child could escape… however, the past caught up to them and Kubo has to defend himself against powerful enemies…

Sounds good on paper but the finale is a bit of a letdown… the events leading up to the final showdown bukan main gempak lagi… huhu…

There are a number of surprises that makes it a pleasant viewing… the voice work is good… and there were a few funny moments as well as touching moments but the momentum was killed and kinda let everything down a little bit…

Sebuah filem stop motion animation terbitan Laika yang menggunakan suara Art Parkinson, Charlize Theron, Matthew McConaughey, Ralph Fiennes, Rooney Mara dan George Takei untuk menghidupkan karakter fantasi ini.

Filem ini dimulakan dan diakhiri dengan monolog karakter utamanya, Kubo. Bermaksud, keseluruhan filem adalah cerita Kubo yg disampaikan kepada penonton.

Cerita Kubo ini adalah mengenai pengembaraannya mencari baju pelindung pahlawan berani, Hanzo. Di dalam pengembaraannya itu, Kubo juga mengetahui tentang dirinya dan takdir yg menanti beliau.

Bersama Kubo di dalam pemgembaraannya ialah si Monyet dan Si Kumbang yang banyak membantu Kubo dari bahaya. Kedua2 binatang ini sebenarnya mempunyai rahsia. Nak tau kena lah tgk…

Stop motion filem ini sgt amazing, voice over pelakonnya berjaya di bawa dgn sgt berkesan serta penceritaan yg mudah difahami. Cuma momentum penceritaan yg baik dari awal dan tengah penceritaan berakhir dgn sedikit let down. Penonton seperti dijanjikan sebuah epik pertempuran ttp tidak kesampaian.

Overall, filem ini boleh di berikan 3 setengah bertih jagung.

p/s : bab2 pengorbanan utk yg tersayang mmg sgt menyentuh perasaan.

TQ Budiey Isma dan budiey.com

Mazran Achik

Ulasan ringkas saya mengenai filem Kubo yang berlangsung di One Utama. Filem mrngisahkan seorang budak bernama Kubo yang mempunyai kebolehan luar biasa mengawal pergerakan kertas dan objek menggunakan gitar. Beliau juga menjayakan misi untuk mencari baju kebal, helmet dan pedang dibantu oleh kumbang dan monyet. Saksikan di pawagam bagaimana kubo menyelesaikan misi mendapatkan semua perisai dan menghalang perbuatan jahat datuknya. Terima kasih Budiey Isma dan Cyrill Hassan di atas jemputan premier ini. Keseluruhannya saya bagi 3.5 bintang.

Hazique

Ulasan ringkas tentang filem Kubo and the two strings. Sebuah filem animation yang dari yang lain. Seni animasi visualnya sangat unik. Plot ceritanya yang lebih serius dan menyentuh hati pastinya menarik ditonton oleh semua lapisan usia. Thank you Budiey Isma kerana menjemput ke tayangan premiere ini dan penganjur www.budiey.com

Aiman Aliyah

Seperti dijanjikan… terima lah rebiu dari saya. Filem ini berbeza dari filem animasi yg lain. Filem berbentuk "stop motion animation" ini mmg menarik dan punya kelainan. Berdurasi 1jam 42minit dgn barisan pelakon Art Parkinson (Kubo), Charlize Theron (Monyet), Matthew McConaughey (Kumbang), Ralph Fiennes (Raja Bulan/Datuk Kubo) dan dibawah arahan Travis Knight.

Kubo and the Two Strings mengisahkan perjalanan hidup seorg kanak2 yg kehilangan sebelah matanya akibat angkara raja bulan yg juga datuk nya dan makcik2nya yg inginkan Kubo bersama2 mereka di alam bulan dan bintang.

Demi ibunya, Kubo yg juga seorg penglipur lara berbekalkan alat muzik magika di kampung berhampiran, dilarang sama sekali untuk pulang di waktu malam. Ini kerana dikuatiri makciknya akan dapat menjejaki Kubo dan mengambil sebelah lg matanya supaya Kubo tidak dapat merasai kasih sayang, simpati, kesedihan dan byk lg.

Namun pada suatu hari, ibunya telah tewas semasa bertempur dgn makcik Kubo. Kemudian muncul si monyet dan kumbang yg ditugaskan untuk menjaga Kubo dalam misi pencarian pedang yg tak patah, perisai badan dan helmet perisai untuk menghapuskan Raja Bulan dan makciknya.

Berjayakah Kubo dalam misi pencarian nya? Dapatkah Kubo menewaskan Raja Bulan dan makciknya? Saksikan filem Kubo and the Two Strings di pawagam berhampiran mulai 25Ogos2016.

Saya beri 4*/5 untuk filem yg menarik ini. Terima kasih yg tak terhingga buat Budiey IsmaCyrill Hassan dan blog Budiey.com kerana menganjurkan Tayangan Premiere ini.

Wahida Alidrus

Kubo ni kisah budak jepun yg ada gitar magic. Everytime dia petik gitar dia kertas kecik2 dia akan terbang jadi bentuk2 binatang macam kita buat origami tu lah… Alkisahnya… mak Kubo ni ada super magic yg powerful sudah jatuh cinta dgn seorang warrior …bapak dia murka smpi nakbunuh… cinta terhalang la katakaaannn.. so tercampaklah kubo dgn mak dia kat satu tempat… Dipendekkan cerita makcik2 kubo dgn tok dia dok cari depa nak bunuh bagi mati buang … depa pun lari… pehtu mak kubo plk jadi monyet… terjumpa plk kumbang jadian yg rupa2nya bapak kubo… dah kartun kaaannn 😅😅😅 pi tgk la haihhh letih nak cerita perabih! I bagi 2 stengah bintang.

Syamz Ismail

Semalam saya dah pun memenuhi jemputan ke Premieres movie Kubo and the Two Strings.. Let's do this in english this time..

Kubo is a boy who only has lost his father (Hanzo), killed by his mother's father because Hanzo has greater power than him.This movie is not a normal cartoon movie mind you..

But it is a straightforward movie, with some family values in it.. Catch this movie in your nearby theatres starting 25 August..Overall, it is a nice movie.. I give this movie a 4🌟 out of 5🌟.. Thank yoBudiey Ismaey for hosting this premieres!

Read more ...

Gempa Itali : Kanak-Kanak 8 Tahun Mati Lindungi Adik Dari Runtuhan, Adik Selamat Tanpa Sebarang Luka

Itali -Seorang kanak-kanak perempuan lapan tahun mengorbankan nyawa untuk melindungi adiknya dalam kejadian gempa bumi kuat yang menggegar Itali semalam.

Mayat kanak-kanak perempuan itu ditemui berada di atas adiknya yang berusia empat tahun dalam timbunan runtuhan selepas beberapa jam usaha mencari dan menyelamat dijalankan.

Adik kepada kanak-kanak itu ditemui selamat dan tanpa sebarang luka.

Nenek kepada kanak-kanak itu, Anglela Cafini, berkata cucunya yang berusia lapan tahun itu mati ketika menyelamatkan adiknya.

"Giulia mati ketika menyelamatkan adik perempuannya. Dia bersandar di atasnya. Itu satu-satunya sebab adiknya masih hidup. Saya diberitahu yang adik Giulia dijumpai tanpa sebarang kesan luka dan ini semua kerana pengorbanan Giulia "Mereka dijumpai beberapa jam selepas gempa melanda. Seorang masih hidup manakala seorang lagi sudah tiada. Giulia menggunakan badannya untuk melindungi adik kecilnya dan itu sebab mengapa dia tidak mengalami sebarang ke cederaan.

"Ianya satu keajaiban dia masih hidup. Tapi saya sangat sedih. Saya kehilangan seorang cucu dan seorang lagi masih hidup

Gempa itu mengorbankan 241 orang setakat ini namun pihak berkuasa menjangkakan angka korban meningkat kepada lebih 300. - Siakapkeli.my

Sumber : Dailymail

Read more ...

'Jangan marahkan nyamuk, kelambu dibakar'

Tindakan Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) tidak memberikan 100 peratus pinjaman pendidikan adalah satu tindakan ke belakang yang akan menjejaskan peluang golongan muda untuk menyambung pelajaran, kata Timbalan Ketua Pemuda AMANAH, Faiz Fadzil.

"Dalam keadaan ekonomi rakyat yang semakin terhimpit dengan kenaikan harga barang dan kos sara hidup yang tinggi, sudah pasti menyukarkan lagi kehidupan rakyat kerana ibubapa yang kurang mampu terpaksa menampung perbelanjaan pelajaran mereka," katanya dalam satu kenyataan.

Kerajaan. kata Faiz, seharusnya menyemak semula bajet pendidikan yang dipotong sebanyak RM2.4 bilion dengan meningkatkan bajet pendidikan dan menyuntik lebih banyak dana kepada PTPTN untuk memberikan semula pinjaman penuh pendidikan.

Selain itu, tegasnya, syarikat berkaitan kerajaan (GLC) disarankan memberikan lebih banyak bantuan pendidikan kerana seharusnya mereka menjaga kebajikan sosial dan bukannya mementingkan keuntungan untuk kepentingan pihak tertentu sahaja.

"Ke mana perginya keuntungan berbilion ringgit syarikat milik kerajaan ini?

"Alasan yang diberikan PTPTN bahawa mereka kekurangan dana kerana bayaran balik peminjam terdahulu yang rendah, seolah-olah menghukum rakyat.

"Hakikatnya, bukan keengganan membayar balik pinjaman, cuma ketidakmampuan lepasan universiti adalah punca utama," katanya lagi.

Sudah pasti, tegas Faiz, dalam keadaan kos sara hidup yang tinggi termasuk harga rumah yang mahal, telah menjejaskan kemampuan mereka untuk membayar balik pinjaman mengikut jadual yang ditetapkan PTPTN.

"Kesukaran ini ditambah pula dengan pekerjaan yang sukar sekarang di mana dianggarkan lebih 400,000 graduan masih mengganggur.

"Adalah tidak logik mengharapkan bayaran balik pinjaman jika mereka tidak mempunyai pendapatan. Jangan marahkan nyamuk, kelambu pula yang dibakar," katanya.

Justeru, beliau menggesa kerajaan menyelesaikan masalah pokok rakyat iaitu masalah ekonomi yang semakin meleset akibat korupsi dan ketirisan wang negara.

"Jika masalah ini berlarutan, bukan sahaja pinjaman pendidikan dikurangkan, malahan lebih banyak insentif lain untuk rakyat akan terjejas.

"Pendidikan adalah teras pembangunan negara. Pendidikan percuma yang merupakan salah satu agenda reformasi Pakatan Harapan pasti mampu mengangkat semula martabat negara dalam sektor pendidikan dan pembangunan insan," tambahnya.

Read more ...

Aplikasi MySekolah bantu pantau aktiviti pelajar

KUALA LUMPUR: Sebuah aplikasi mudah alih, MySekolah bertujuan memudahkan komunikasi secara langsung antara sekolah dan ibu bapa, akan diperkenalkan.
Read more ...

Popular Posts

Berita Harian

Malaysia Kini

Mypotnews Links

Submit ExpressFree Webmaster Tools
Ping search engines.

Contact Form

Name

Email *

Message *