Recent Post

Thursday, August 25, 2016

Lelaki Memang Tidak Pernah Puas – Dato Red

Dato Red, tidak semena-mena nama suami Adira ini menjadi hangat sejak beberapa bulan ini apabila foto beliau merangkul pinggang pelakon Ruhainies viral di media sosial.

Sejak daripada gosip berkenaan, ramai netizen yang melabelkan Dato Red sebagai seorang buaya darat yang menggunakan kemewahannya untuk memikat gadis-gadis.

Namun, Dato Red menyangkal dakwaan berkenaan dan mengakui dirinya seorang "playboy" sejak dahulu lagi.

Buat Dato Red, kecaman yang beliau terima dari orang ramai pasti akan ada hikmah untuk dirinya nanti. Dalam erti kata lain, beliau tidak kisah dikritik.

Mungkin orang kata, saya bila kaya, (jadi) playboy. Tidak, saya bawa lori sayur pun saya sudah playboy.

Perempuan bukan semua yang pandang harta. Pandai bercakap, pandai melayan saja. Perempuan ini lemah (apabila) dipuji. Tidak semestinya (lelaki) ada harta.

Saya suka orang kecam saya. Macam hero Hindustan, kalah dahulu tetapi penghujungnya menang. Saya akan ingat siapa kecam saya.Tetapi penghujung nanti mereka sukakan saya. Saya hendak begitu.

Walaupun sudah mempunyai dua orang isteri, Dato Red akui beliau ingin menggenapkan kuota empat isteri dalam tempoh dua tahun lagi. Pada waktu itu beliau akan berusia 40 tahun.

Menurut Dato Red, seorang lelaki itu tidak akan pernah puas dengan apa yang mereka miliki.

Lelaki memang tidak pernah puas. Macam perniagaan, saya tidak puas. Impian saya, saya hendak kahwin empat sebelum umur 40. Saya hendak buat versi baru (pelawak) Salih Yaacob.

Pada masa yang sama Dato Red mendedahkan beliau memang berniat untuk memikat dan memperisterikan Ruhainies, tetapi sejak video mereka berdua tersebar, niatnya itu menjadi terbantut.

Malah, kenyataan beliau tentang ingin mencari wanita muslimah untuk dijadikan isteri hanyalah alasan semata-mata kerana kesian melihat Ruhainies dikecam.

Kenyataan di Berita Harian itu kenyataan yang betul. Kenyataan di Utusan, saya kasihan dengan nasib Ruhainies, orang semua akan kecam dia. Dia baru hendak naik.

Jadi, saya yang bukan dalam bidang itu, biarlah orang kecam saya. Sebab itu, saya alihkan kepada (ciri) muslimah. Jadi saya cuba alihkan isu itu.

Amboi memang berani mati kenyataan Dato Red yang ingin berkahwin lagi, memang tidak risau Datin Red dan Adira terluka. Emm, kalau memang dah mampu hendak cakap apa lagi bukan?

Sumber Berita : THE MALAY MAIL ONLINE

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.
Read more ...

LRT3 kemudahan bertaraf dunia - Utusan Malaysia

SHAH ALAM 24 Ogos – Datuk Seri Najib Tun Razak mahu projek pem­binaan laluan ketiga sistem transit aliran ringan (LRT3) menjadi kemudahan pengangkutan awam bertaraf dunia selaras dengan status negara maju pada 2020.

Perdana Menteri berkata, tek­no­logi terkini dinamakan U-Trough dalam projek berkenaan berbanding pembinaan konvensional yang digunakan di negara ini sekarang, merupakan yang terbaharu, paling berkesan dan menjimatkan.

Walau bagaimanapun, tegas beliau, dalam memenuhi jadual pembinaan yang ditetapkan, aspek kualiti dan keselamatan dija­min tidak akan diabaikan sama sekali.

"Apa yang saya nak tekankan bahawa LRT3 mesti mencecah standard pembinaan kelas dunia.

"Ia mesti juga mencapai kualiti dan bukan sahaja kualiti, tetapi standard keselamatan mesti tidak sesekali diambil mudah," katanya ketika berucap melancarkan projek LRT3 di sini hari ini.

Yang turut hadir ialah Menteri Pengangkutan, Datuk Seri Liow Tiong Lai; Menteri Kesejahteraan Bandar, Perumahan dan Kerajaan Tempatan, Tan Sri Noh Omar; Menteri Besar, Datuk Seri Moha­med Azmin Ali serta Pengerusi Kum­pulan Prasarana Malaysia Berhad, Tan Sri Ismail Adam.

Sehubungan itu, beliau berha­rap projek LRT3 dapat disiap­kan mengikut jadual iaitu pada 31 Ogos 2020.

Menurutnya, laluan LRT3 sepanjang 37 kilometer dengan 26 buah stesen antara Klang dan Bandar Utama bakal memberi manfaat kepada kira-kira dua juta penduduk di kawasan koridor barat Kuala Lumpur dan Lembah Klang.

Perdana Menteri menjelaskan, dengan adanya LRT3 di bawah Pelan Pembangunan Rel Bandar, beliau yakin sistem pengangkutan awam yang berdaya saing, efisien, bersepadu dan berkekalan dapat diwujudkan sekali gus mampu meningkatkan tahap sosioekonomi serta menyediakan kualiti kehidupan lebih baik kepada rakyat.

Read more ...

Tentang DYSON PURE COOL LINK Yang Anda Patut Tahu

Sekarang ni serba serbi nak nampak perfect, nak sempurna dalam kehidupan seharian. Paling penting dalam hidup ni, kita kena ada pemakanan seimbang, tidur yang cukup dan menjaga berat badan. Tapi Budiey kira, ramai yang tidak prihatin dan tak peka untuk mendapatkan udara yang bersih. Malah, ada yang suka menambahkan lagi pencemaran udara dengan merokok dan ada juga yang bakar sampah di tempat terbuka. Hmmm… Budiey pun naik hairan.

DYSON PURE COOL LINK

Tahukah anda, asap kenderaan, rokok, habuk bangunan dan debu jalanan yang dihadapi setiap hari tidak ketinggalan menjadi ancaman pada tahap kesihatan diri tanpa disedari. Setiap minit kita menyedut sekurang-kurangnya 10 liter udara yang akan memberi impak secara langsung kepada paru-paru kita.Selain itu, kita juga terdedah secara langsung kepada pencemaran disebabkan asap rokok, asap ketika memasak, asap lilin wangi, penggunaan bahan semburan, penggunaan hampagas, bau cat dinding dan sebagainya.

Sikit info kepada pembaca, kita memerlukan 15kg udara setiap hari dalam hidup kita. Haaa, dalam pada kita jaga keperluan asasi yang lain jangan pula kita lupa perihal udara yang bersih pun penting. Lebih-lebih lagi jika jerebu melanda negara, pergh, nak duk dalam bilik pun rimas ye dok?

Bertepatan dengan masalah pencemaran udara yang makin meningkat, Dyson sebuah syarikat pengeluar teknologi global nampaknya mendahului yang lain dalam menngeluarkan Dyson Pure Cool Link!

Advertorial Dyson Pure Cool Link

Negara kita sentiasa dilanda masalah jerebu yang mengundang kepada macam-macam penyakit. Ramai yang tak tahu, udara dalam rumah tercemar 5 kali lebih teruk dari udara kat luar tu. Jadi, nak tak nak kena jaga udara dalam rumah sebab kita menghabiskn 90% dari masa seharian dalam rumah.

Masalahnya, penapis udara yang sedia ada ni masih lagi tak dapat menghilangkan partikel yang merbahaya. Lagi pun, kita manalah nak nampak udara tercemar tu kan. Dengan mata kasar memang tak dapat lihat.

DYSON PURE COOL LINK

Jadi, baru-baru ini, Budiey dapat telah menjumpai Dyson Pure Cool Link yang memberikan udara yang bersih. Dengan teknologi termaju & terkini, kita dapat menghirup udara yang segar yang bebas dari pencemaran.

Apa yang membuatkan produk ini superb ialah ia dapat menghilangkan 99.95% partikel yg sekecil 0.1 mikro. Kira paling kecil dan mata pun memang tak nampak. Ia sangat halus ya. Jadi dengan usaha yang dibuat oleh pakar dan engineer dari Dyson ni, produk ini dapat mengelakkan partikel halus ini masuk ke dalam paru-paru kita bila kita bernafas.

Tengok pada analisis doktor, mengataka ada partikel bersaiz 2.5 mikron yang telah berkumpul dalam selaput paru-paru dan dikaitkan dengan masalah serangan jantung, strok serta penuaan pramatang.

Kalau nak tahu, partikel lebih halus, 0.1 mikron ini sangat bahaya sebab ianya boleh bergerak lebih jauh ke dalam sistem tubuh hingga boleh menembusi aliran darah sebelum berkumpul di bahagian bronkus paru-paru. Menakutkan je!

Yelah, bayangkan partikel tu masuk dalam badan dan kita tak sedar pun ia akan menganggu kesihatan kita. Sedar-sedar dah sakit dan terpaksa dimasukkan ke hospital setelah dikatakan ada masalah serangan jantung dan strok. Bunyi tu macam menakutkan tetapi ramai tak kisah dengan apa yang ada dalam udara yang kita sedut ini, kan?

Sudah tiba kita memerlukan satu alat penapisan udara yang berusaha membantu memerangkap segala bahan halus dalam udara, sekali gus menjadikan udara lebih bersih, segar dan sihat untuk dihela.

Setiap partikel halus dapat diperangkap dan ditapis, lalu menjadikan udara di dalam rumah lebih segar serta bersih.

Terima kasih kepada Dyson Pure Cool Link yang mendahului dengan teknologi penapis udara yang cukup berkesan, ada sensor dan lengkap dengan aplikasi connectivity. Produk ini adalah sebuah kipas angin yang dilengkapi dengan sistem pembersih udara. Paling senang nak bawa ke mana-mana sebab ianya sangat ringan. Nak pasang pun semudah ABC. Budiey tak sabar nak tengok kesannya..

Dyson Pure Cool Link juga mempunyai gaya ultra moden tanpa bilah kipas, yang selamat digunakan dan tanpa bimbang dengan ancaman pada kanak-kanak..

Dyson adalah jenama yang boleh dipercayai dan pelopor yang cukup sukses dalam memberikan untuk menjaga kebersihan udara. Sebelum ini, Dyson ada mengeluarkan produk kipas kini ia menggabungkan penapis air bersama kipas. Ternyata, kedua-dua produk ini kini mendapat sambutan dari pengguna.

Dyson

1. Penapisan Udara Yang Sempurna Di rumah Budiey sekarang dah pun guna Dyson Pure Cool Link 24 jam dan sangat berpuas hati kerana ia dapat menghilangkan 99.95% partikel yg sekecil 0.1 mikron.

Pasti ramai yang bertanyakan kepada Budiey, bagaimana penapis ini berfungsi? Untuk info pembaca, Dyson dipatenkan dengan penapis 360 ° Glass HEPA yang mengandungi 1.1 juta meter persegi microfibers. Penapis Dyson Pure Cool ™ Link boleh memerangkap 99.95% zarah – termasuk debunga, bakteria, virus dan zarah halus.

Selain itu, Budiey diberitahu, lapisan carbon granules, diaktifkan untuk memerangkap bau dan toksin yang berbahaya.

Dyson

Udara yang melalui penapis 360 ° Glass HEPA ini ditapis dengan begitu cepat. Udara yang mengelilingi gelung bulatan pada halaju yang tinggi dan disalurkan dengan anjakan berbentuk aerofoil akan mewujudkan aliran udara yang begitu lancar.

Menurut apa yang Budiey baca dalam internet, jurutera Dyson telah mendapati bahawa HEPA dan penapis karbon yang diaktifkan ini adalah kombinasi yang terbaik untuk menapis udara menjadikan udara yang kita hirup itu sangat bersih.

Filter Cutaway

Untuk info, penggunaan penapis kaca 360 darjah Kecekapan Tinggi Partikel Udara (HEPA) yang dibangunkan secara unik oleh Dyson berupaya memerangkap serta menapis sehingga 99.95 peratus partikel halus. Dengan kemampuan menyedut keseluruhan udara pada radius 360 darjah di dalam rumah, Dyson Cool Link membantu memastikan partikel yang terperangkap tidak terlepas kembali ke udara.

0.1 microns 1 micron 2 microns 2.5 microns 5 microns 10 microns Ultrafine particles Odours Industrial emissions Industrial emissions Bacteria Pollen Carbon dust Toxic fumes Insecticide dust Insecticide dust Mould Allergens Coal fuel gases Cooking oil smoke Liquid bacteria Liquid bacteria Cement dust Fertiliser Tobacco smoke Asbestos Paint pigments Paint pigment Coal dust Spores Radon gas Insulation fibreglass Antiperspirant Textile fibres

Patutlah Budiey rasa udara yang keluar tu sangat sejuk walaupun dalam bilik yg panas. Lagi pun, ianya ditapis dgn cara yang sangat terperinci untuk menguraikan udara yang sangat asli.

Dalam cuaca yg sejuk pula, Budiey set 1-3 untuk mengitar semula udara yang lebih bersih dalam bilik.

Dengan teknologi Air Multiplier udara yang tercemar akan melalui penapis kaca 360° Kecekapan Tinggi Partikel Udara (HEPA).

Dyson

2. Produk Yang Pintar (Aplikasi, Sensor & Boleh Berhubung) Bagi memudahkan kawalannya, Dyson Link iaitu aplikasi yang boleh dimuat turun melalui iTunes dan Google Play diperkenalkan.

Ia memberi kelebihan kepada pengguna mengawal dan memantau mesin Dyson dari jauh dengan penggunaan telefon pintar atau tablet di rumah mahupun ketika di luar.

Ia membantu memantau kualiti udara dalam dan luar rumah, mengawal kelajuan kitaran angin, penentu masa rehat dan kitaran.

Aplikasi ini juga memudahkan pengguna melihat data kualiti udara terdahulu setiap hari untuk melihat bagaimana dan bila mesin melakukan pembersihan.

Dyson

Kat atas ni Budiey screenshot kasi kat korang tengok bagaimana kita boleh guna hujung jari je untuk kawal produk ini. So, kita ada pilihan samada nak guna remote control atau telefon pintar. Bukan itu sahaja, Budiey juga dapat memantau sejauh mana mutu atau kualiti udara dalam rumah kita. Sejauh mana produk ini berkesan untuk menjadikan udara yang kita hirup seharian tu lebih baik.

Apa yang istimewanya, Budiey memilih untuk mode AUTOMATIC sebab produk ni ada sensor yang dapat mengesan sejauh mana kualiti udara. Kalau udara berhabuk atau kotor dia akan bekerja keras dan berfungsi menghilangkan segala habuk secara automatic. Nasib baiklah Budiey tak merokok, kalau merokok macamana la kualiti udara ya?

3. Rekabentuk Stylish & Senang Digunakan Budiey nak berterus terang kat sini, Budiey tak pernah lihat produk seperti ini di pasaran. Fizikalnya sangat stylish… memang ada style. Lagi pun, ia tak menggunakan ruang yang besar di mana ia cukup minimal. Jadi, jika bilik korang sempit, ia takde masalah untuk letak kat mana-mana ruang atau sudut.

Lebih dari itu, ia satu kombinasi yang menarik apabila menggabungkan kipas dan penapis udara. Produk ini senang dikendalikan dan juga mudah je nak dipasang. Ia cukup ringan. Boleh tonton sendiri video unboxing yang Budiey rakam ini: https://youtu.be/Rz53rO9VhF8

Kalau kita lihat, dalam hidup seharian, kita sebenarnya terdedah dengan bakteria, habuk, mite allergen, pollen, car emission dan jerebu. Kesemua ini memberikan impak dan kesan yang negatif kepada kesihatan. Ini bermakna penapis udara perlu sesuatu yang lebih, bukan sekadar air purifier semata-mata. Budiey juga menggunakan ketika tidur di mana kita boleh set untuk night-time mode. Bunyinya pun taklah bising sangat. Memang senyap je macam baby.

Dyson

Okaylah, dengan cuaca kat luar ni yang berjerebu dan tak menentu ni… Budiey rasa pembaca semua mendapatkan produk ini. Dyson Pure Cool Link tersedia dalam 2 pilihan model dan dua pilihan warna.

Korang pun kena dapatkan satu Dyson Pure Cool Link.

Untuk info lanjut tentang produk ini, sila klik SINI. www.dyson.my

Dyson

Related

Komen via Facebook

Komen

Read more ...

Tiada Rakyat Malaysia Terlibat Dalam Gempa Bumi Itali

KUALA LUMPUR, 25 Ogos: Kementerian Luar hari ini mengesahkan tiada rakyat Malaysia yang terbabit dalam kejadian gempa bumi 6.2 skala ritcher yang melanda Itali hari ini.

Namun, Kedutaan Besar Malaysia di Rom sedang memantau dan berhubung rapat dengan pihak berkuasa negara tersebut berikutan kejadian, kata kementerian itu menerusi satu kenyataan.

"Tiada rakyat Malaysia disahkan terbabit dalam kejadian gempa bumi. Namun, pihak kedutaan akan terus berhubung rapat dengan pihak berkuasa Itali untuk sebarang maklumat serta perkembangan terkini.

"Kerajaan Malaysia juga ingin menyampaikan takziah kepada kerajaan dan rakyat Itali, khususnya ahli keluarga mangsa yang terkorban," katanya.

Beberapa laporan berkata, setakat ini dilaporkan seramai 39 orang terbunuh dan angka itu dijangka meningkat.

Sumber : BH Online

Read more ...

Husam: Tubuh 'sukarelawan 1MDB', sebar maklumat di kampung

Sebuah badan sukarelawan bagi memberi penerangan tentang isu 1MDB di kawasan luar bandar perlu ditubuhkan, kata Datuk Husam Musa.

Bekas naib presiden PAS itu berkata, badan yang digelar sebagai 'Sukarelawan 1MDB' itu perlu ditubuhkan bagi menyalurkan maklumat antaranya mengedarkan risalah ke kawasan kampung.

Ia bertujuan supaya masyarakat di luar bandar turut mendapat maklumat berkaitan dakwaan penyelewengan melalui 1MDB, kata Husam.

"Kalau kita cetak risalah maklumat sehingga satu, dua juta helaian akan nampak bezanya dan kita memerlukan sukarelawan. Kita kena pastikan maklumat sampai seluasnya.

"Kalau kita dapat edar risalah ke tiap-tiap rumah Melayu dengan fakta tentang 1MDB, saya yakin tak ada orang akan berani duduk di sebelah Datuk Seri Najib (Razak)," katanya di hadapan kira-kira 100 hadirin di 'Wacana Harapan- 1MDB ke mana hujungnya?' di Petaling Jaya malam tadi.

Beliau berkata demikian sebagai menjawab soalan hadirin berhubung inisiatif yang perlu dilakukan bagi memastikan penduduk kawasan luar bandar turut merasai 'gelombang' berhubung isu 1MDB agar perubahan dapat dilakukan.

Selain Husam turut menjadi ahli panel ialah Peguam Matthias Chang, Zainur Zakaria, bekas menteri Datuk Zaid Ibrahim serta jurucakap gerakan #TangkapMO1, Anis Syafiqah Md Yusof.

Selain itu, Husam yang juga ADUN Salor itu berkata, sekiranya risalah itu dapat diedarkan, tidak akan ada golongan 'ustaz' yang akan duduk diam melihat penyalahgunaan wang rakyat.

Ini kerana, katanya, pada masa ini golongan tersebut tidak menganggap kerajaan melakukan satu jenayah.

"Kalau skandal wang rakyat jelata hilang tidak dianggap jenayah agama, macam mana lagi jenayah agama dalam kerajaan ini?" katanya.

Sementara itu, Zaid pula berkata, beliau mengharapkan agar parti baru - Parti Amanah Negara (AMANAH) - dapat menggunakan isu 1MDB ini sebaik mungkin untuk menambat hati rakyat.

Ia termasuk menambat hati rakyat di kawasan luar bandar, kata Zaid.

"AMANAH perlu guna platfom isu ini... Jadikan parti ini sebagai parti baru Melayu-Islam dan guna isu 1MDB. Ia merupakan isu terbaik kalau isu ini tak dapat mencuit hari orang Melayu Islam dengan skandal sebesar dan sejelas ini, nak tunggu isu apa lagi? GST? Isu ini 10,000 kali lebih dari GST," katanya.

Sementara itu, bagi Matthias, negara kini berada pada tahap merbahaya dengan isu 1MDB yang melanda negara ketika ini.

Katanya, isu penggubahan wang haram adalah satu jenayah yang sangat besar dan ia akan menjadi barah politik pada negara.

Sehubungan itu, Matthias yang telah menyaman 1MDB di Amerika Syarikat (AS) meminta supaya masyarakat di negara ini mengutamakan Tuhan berbanding individu atau parti.

Jelas Matthias, perkara itu penting memandangkan setiap agama menggesa umatnya untuk menegakkan kebenaran dan keadilan.

"Saya meminta dan saya merayu kepada anda semua. Mudah sahaja, semua orang sama ada Islam, Kristian, Buddha, Hindu, tugas pertama yang dilakukan sebagai manusia ialah mentaati Tuhan.

"Tugas kedua ialah untuk menegakkan keadilan dan kebenaran kerana itu merupakan tugas yang diperintahkan Tuhan. 

"Dahulukan tuhan berbanding diri sendiri. Jika tak dapat buat pengorbanan kecil ini jangan bercakap," katanya.

Read more ...

Popular Posts

Berita Harian

Malaysia Kini

Mypotnews Links

Submit ExpressFree Webmaster Tools
Ping search engines.

Contact Form

Name

Email *

Message *